Forfatterbesøk hos spesialpedagogisk avdeling

"Dyr som gjemmer seg" er en av Lina Renslebråten sine flotte faktabøker. Hun tok turen til våre elever på spesialpedagogisk avdeling, for å snakke mer om dyr som kamuflerer seg i naturen. Besøket var i regi av Den kulturelle skolesekken.

Pinnedyr - Klikk for stort bildeElevene ble bedre kjent med pinnedyr Stine Solgård Stene
Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den kulturelle skolesekken er en nasjonal satsing til elever i den norske skolen, så alle barn og unge skal oppleve et kulturelt innslag i sin skolehverdag. Denne gangen var det vår flotte spesialpedagogisk avdeling sin tur, til å få forfatter Lina Renslebråten på besøk. 

Kvinne i kamuflajedrakt - Klikk for stort bildeForfatter Lina Renslebråten i kamuflasjedrakt Veronica Tryland Larsen

Med hennes bok "Dyr som gjemmer seg" snakket Lina om forskjellige eksotiske dyr som har et utseende som går i ett med naturen som er rundt dem. Dette gjør at rovdyrene ofte ikke ser dyrene og de overlever. Det finnes en edderkopp som etterligner en marihøne og en frosk som ligner på fuglebæsj. En annen frost ser ut som en mosedott, mens en sommerfugl har vinger som ser ut som ugleøyne. 

Lina hadde også med seg bilder og døde dyr, for å vise elevene hvordan disse dyrene ser ut og ikke minst størrelsen på dem. Elevene ble nærmere kjent med pinnedyret, som jo ser akkurat ut som en pinne. Elevene på spesialpedagogisk hadde selv pinnedyr som de viste frem, i tillegg til at Lina hadde med seg. 

Elevene lærte seg å tegne en bille og sammen med Lina tegnet også elevene Borgdyret. Elevene hadde det utrolig morsomt og koset seg masse med å snakke om dyr sammen med Lina som hadde masse morsom kunnskap på lur.