Travle tider

Tirsdag 13. februar ble en aktiv dag for elever på vg2 SR og SA. Klasse 2SSA besøkte Sarpsborg Næringsforening og Sarpsborg Innovasjon i deres flotte lokaler i Stjernebygget. 

Leder i Sarpsborg Næringsforening, Mariann Karlsen, fortalte om arbeidet foreningen gjør og deres tre satsingsområder: Arbeidsplassvekst, Bostedsattraktivitet og Infrastruktur. Foreningen teller 330 medlemmer tilhørende Sarpsborgområdet og medlemsmassen er bred. Vi fikk vite om ulike møteplasser og interessante faglige nettverk, faste frokostmøter og er nå med på listen over de som får tilsendt nyhetsbrev. 

Sandra Widlund, leder SPIN (Sarpsborg Innovasjon), snakket om hva de tilbyr av kontor og møteromsfasiliteter og co-working. De hjelpe start up bedrifter og har et stort nettverk som de kan sette nye aktører i kontakt med. De har grundertreff og mindre bedrifter med få ansatte får et arbeidssted der de kan treffe ulike og spennende andre virksomheter. Her skapes miljø og de har stor fokus på sosialt og profesjonelt utbytte for alle medlemmer og leietakere. Sandra viste gjennom sitt innlegg særlig viktigheten av nettverk og det både å gi og ta nyttig lærdom av hverandre.

Tirsdag var også dagen for en første briefing for elever på begge linjene før de skal innta rollen som vertskap på Østfoldkonferansen på Quality Hotel 29. februar. Marianne og Trine ga elevene en innføring i hvilke oppgaver de skal inneha og om arrangementet og tema. Elevene ble også hyret inn til denne jobben i 2023 og det er en stor glede å bli spurt i år igjen. Super erfaring som gir kompetanse på mange områder innen vår studieretning.

Takk for tilliten!