Feiring

Tirsdag 23. april er det verdens bokdag og på biblioteket kommer vi til å markere dagen og feire hele uka.

Bok med ark formet som et hjerte - Klikk for stort bildeBok Pixabay

Kultur for lesing  

Den 23. april feires verdens bokdag verden over for å sette fokus på bøker og opphavsrett. Skolebiblioteket feirer Verdens bokdag i uke 17 med utstillinger, konkurranser og bokanbefalinger.

Vi ønsker å skape en kultur for lesing på Askim vgs. Det å kunne lese og skrive er nøkkelen til å delta i samfunnet og demokratiet, og litteratur gir oss mulighet til å leve oss inn i en annen verden og ta pause fra hverdagen.

Leselyst

Vi tror at å satse på leseglede og finne den riktige boka til den rette leseren, er veien til leselyst. Dette året har vi bl. a hatt leseprosjekt med elever på VG1 elektro som en ekstra dimensjon i undervisningen, noe som har ført til at vi fra kommende skoleår vil sette lesing på timeplanen i en periode i alle yrkesfagene på VG1.

Økonomisk støtte

Vi kan også komme med gledelige nyheter om at vi fra neste skoleår har fått bevilget midler fra to forskjellige hold til å kunne gi arbeidet med å gi «kultur for lesing» på Askim vgs et ekstra løft, både for elever og ansatte. Begge tiltakene skal gjennomføres i skoleåret 2024/25, og vi kan nesten ikke vente med å komme i gang! 

Digitalt diplom for tildelte midler fra Sparebankstiftelsen DNB - Klikk for stort bildeDNB DNB

Sparebankstiftelsen DNB

Vi er tildelt midler, kr. 27500,-, fra Sparebankstiftelsen DNB for et leseprosjekt på påbygg neste skoleår, som skal gjennomføres i samarbeid med elever og lærere. I prosjektet står medvirkning sentralt og elevene skal være delaktige i å planlegge forfatterbesøk og gjennomføre bokbad. 

Bibliotekutvikling

Sammen med Indre Østfoldbibliotekene (prosjekteier) og Mysen videregående skole, er vi tildelt kr. 75000,- til å skape gode tiltak for å stimulere arbeidet med litteratur og leseglede blant elever og lærere. Se mer på lenken «Aktiv formidling på VGS i Indre Østfold kommune – Prosjektbank (bibliotekutvikling.no».

To av de ansatte på folkebiblioteket - Klikk for stort bildeFolkebiblioteket; Karin og Camilla Svanhild Sønsteby Lund

Leseglede

Gratulerer med verdens bokdag til alle leseglade! Benytt gjerne anledningen til å besøke ditt skolebibliotek eller lokale folkebibliotek! 

Hilsen oss på biblioteket på Askim vgs  

Et lokale fullt av bøker - Klikk for stort bildeSo many books... Pixabay