Programfaget «Reiseliv og språk», for deg som skal gå vg1 studiespesialisering

Er du interessert i reiseliv og språk, kan dette kanskje være noe for deg.

Elever på "Reiseliv og Språk 1" på tur - Klikk for stort bildeElever på "Reiseliv og Språk 1" på tur

Internasjonal linje

Askim videregående skole er med på en rekke internasjonale prosjekter. Hvis du skal gå vanlig studiespesialisering på Askim videregående, så har du muligheten til å velge programfaget «Reiseliv og Språk 1» i vg1. Ved å velge internasjonal linje får du mer kjennskap til andre land, og du vil få muligheten til å bli kjent med ungdom på tvers av landegrenser.

Faget "Reiseliv og språk"

Programfaget «Reiseliv og språk» handler om å forstå reiseliv nasjonalt og globalt. Faget gir innsikt i sammenhenger mellom turistenes individuelle valg, bedriftenes valg og samfunnets krav og forventninger. Reiseliv og språk skal bidra til bevissthet rundt reiselivets ansvar og muligheter for å bidra til bærekraftige samfunn. Reiseliv og språk skal bidra til refleksjon rundt kulturer og verdier. Faget skal stimulere elevenes kreativitet og skaperglede gjennom både teoretiske tilnærminger og praktiske aktiviteter der dialog og samarbeid står sentralt (fritt fra udir.no: Fagets relevans og sentrale verdier - Læreplan i reiseliv og språk (RSP01-02) (udir.no))

Faget har bl.a. følgende fordeler:

Dette vil du blant annet få hvis du velger programfaget «Reiseliv og Språk 1»

  • Besøk fra et annet europeisk land våren 2025.
  • Besøke et annet europeisk land våren 2025.
  • Bedre språkkunnskaper.
  • Et ekstra fag (Reiseliv og språk 1), som medfører 5 timer mer i uka i vg1, men dette gir mer rom i timeplanen i vg2 og vg3.
  • Mulighet til å velge «Reiseliv og språk 2» videre på vg2.

Har du spørsmål?

Lurer du på noe, kan du kontakte faglærere Adele Hamp (adeleham@viken.no) eller Yvonne Eide (yvonnee@viken.no).