Bli blikkenslager!

Har du lyst å bli blikkenslager eller er du nysgjerrig på hva det er? På Borg kan du velge Vg2 Klima, energi og Miljø og gå ut som blikkenslager i lærlingtiden din.

 

To blikkenslagere på taket Anders Tøsse

 

Som blikkenslager setter du ditt varige preg på bybildet, ved å lage tak og fasader på et bygg. Det er et veldig kreativt yrke, som du må bruke både hodet og hendene for å mestre. Selv om blikkenslageren i dag bruker verktøy og digitale hjelpemidler, må du likevel tenke kreativt og like å jobbe med hendene. Ingen jobb er lik, så her er det ikke noe som masseproduseres på samlebånd. Du må ha et godt øye for detaljer, og kunne jobbe konsentrert over tid.

Som blikkenslager lager man også ventilasjonsanlegget inne i bygget og her bør man først og fremst være litt teknisk anlagt. Her jobber man oftest etter tegninger og den kreative delen handler typisk om å lage de delene som ikke er tegnet inn, for eksempel overganger. Ellers må du ha logisk sans, slik at du forstår hvordan dimensjonene på rørene henger sammen med mengden luft som skal ut og inn. Her finnes det en fasit, så nøyaktighet og konsentrasjon er viktig.

Synes du dette høres spennende ut? Denne informasjonen og mer finner du på nettsiden til Bli Blikkenslager. Da kan du få vite mer om hva det går ut på å jobbe som blikkenslager, og ikke minst hvordan man utdanner seg til det.

På Borg vgs kan du velge Vg1 Bygg- og anleggsteknikk og deretter Vg2 Klima, energi og miljø. Etter dette kan du søke deg som blikkenslager i lærlingtiden din.