Gull og bronsje til Borg-elever i NM for yrkesfag

Borg-elever markerte seg med høy kvalitet under skole-NM for yrkesfag i Ålesund i forrige uke.

Med gullmedaljer fra fylkesmesterskapet i Bilskade og i Kjøretøy tidligere i vinter, var våre to dyktige elever, Shadi Alhammoudi og Lukas Johannesen Bergestad, kvalifisert for deltagelse i NM i Ålesund i april.

Guttene reiste til Ålesund sammen med fagleder for TIF, Terje Gulla, og faglærer på Kjøretøy, Ole Martin Martinsen. Igjen viste begge elevene solid faglig kompetanse, og god innsats og fokus gjennom hele skoleåret gav resultater. Borg vgs fikk dermed en norgesmester i bilskade og bronsje i Kjøretøy. Konkurransen gikk over to dager, og elevene måtte løse utfordrende og sammensatte oppgaver.

To personer. Den voksne observerer eleven som arbeider med en bil. - Klikk for stort bildeLukas er i gang med en forstilling til Volvo

Norgesmesterskapet i yrkesfag arrangeres av WorldSkills Norway (WSN). Og i år ble NM for bilskade og kjøretøy arrangert i Ålesund.

WSN er en ideell organisasjon som arbeider for å heve kvaliteten på og interessen for norsk yrkesutdanning. Samfunnet vårt trenger flere fagarbeidere med yrkesfaglig kompetanse. Frem mot 2035 vil Norge faktisk ha behov for opp mot 90000 fagarbeidere. Mange av disse vil være innenfor de tradisjonelle yrkesfagene slik vi kjenner dem, men der vil også være andre behov som skyldes digitalisering og ny teknologi. WSN spiller en viktig rolle i arbeidet med å få flere til å velge yrkesfaglig utdannelse. WSN ble stiftet i 1990 og er en del av WorldSkills International som har over 80 medlemsland. WSN er eneste organisasjon som ivaretar alle yrkesfagene på den internasjonale arena.

Bak organisasjonen står Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO), Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS), Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS) og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner.

WSN arrangerer også yrkes-NM, som er for lærlinger og yngre fagarbeidere, yrkes-EM og yrkes-VM.

Noe av målsettingen til WorldSkills Norway, er å motivere og inspirere unge mennesker. En deltagelse i NM, der man hevder seg i toppen, håper vi har motivert elevene våre til å utvikle sine ferdigheter videre, og kanskje hevde seg også internasjonalt?