Se våre egne stjerner danse Blimed-dansen 2022

"Vi er stjerner på himmelen som lyser opp for hverandre." Se på skolens Blime-bidrag fra våre egne stjerner, nemlig elevene på Span, Borgs spesialpedagogiske avdeling.

Bilde av mange barn. BlimE-dansen - Klikk for stort bildeBilde av barn Nrk Super
Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Blime er NRK sin vennskapskampanje, noe vi synes er viktig å ta del i sammen med resten av landet. I år som i fjor har årets Blime blitt en suksess hos oss på Span, og det er 4. året vi øver inn Blime-dansen og sender den inn til NRK. Elever og ansatte på avdelingen her har jobbet hardt og øvd masse på dansen, og flere av elevene har også øvd masse hjemme! Det kan vi se på resultatet! 

I år handler Blime om at man kan være «den ene» som kan gjøre en stor forskjell for et annet menneske. Det skal ikke alltid så mye til for å føle seg bedre på en dårlig dag, og vi kan alle være «den ene» for en annen, og gjøre dagen bedre for hverandre. 


Blime går inn under overordnet del i lærerplanen, og treffer kompetansemål i flere fag, og kan derfor brukes tverrfaglig, og på SPAN jobbes det med Blime i f.eks. i både musikktimer og norsktimer. Målet med Blime er ikke å bli flink til å danse, men å gjøre dette sammen, og å lære om hva det vil si å være en god venn og en god klassekamerat. 
På Span begynte vi å øve inn Blime-dansen allerede ved skolestart. Vi har snakket om vennskap, lagd klasseregler, øvd sangen, øvd på dansen og hørt sangen på blant annet på samisk! Det ble satt av 2 dager til filming, og elevene storkoste seg disse dagene. De danset dansen opptil flere ganger, både sammen i stor gruppe, og i mindre grupper. 
Blime-uka er i november, og selve Blime-dagen er 11.november. Da danser barn, ungdom og voksne Blime-dansen over hele Norge, og det kommer eget opplegg på nrksuper.no på nett, og på TV. Så her er det bare å følge med 😊

Elevene sier selv: «Blime har vært bra, koselig og gøy!»

Filmen ble vist på Halloween-festen vi hadde på avdelingen 31.10.2022, og jubelen stod i taket! Dette gjorde vi sammen, og alle er med! Dette var gøy, og vi er stolte av hva elevene på avdelingen har fått til! 

Blime-filmene kan man se på NRK Super sine nettsider.