Miljøterapeut

Miljøterapeuten ute foran et tre - Klikk for stort bilde Privat

 Som miljøterapeut er min oppgave å hjelpe deg som elev til å trives på skolen.

Du finner meg ofte ute i fellesområdene, slik som kantina, atriet, rundt i gangene eller på elevrommet. Meg kan du ta kontakt med dersom du trenger noen å snakke med om ulike ting enten det handler om skolehverdagen din eller andre ting som opptar deg.

En av oppgavene mine er å hjelpe alle elever til å trives på skolen, så noen dager har jeg ansvar for ulike aktiviteter i midttimene. Har du forslag til ting vi kan drive med, så ta kontakt med meg så ser vi hva vi kan få til.

Hva gjør en miljøterapeut?

En miljøterapeut jobber for at alle elever skal trives og ha en god skolehverdag. Dette gjør de ved å være synlig i skolemiljøet og ved å være lett tilgjengelig for alle på skolen. Målet er at så mange elever som mulig skal fullføre videregående skole, og med et så godt resultat som mulig. 

Hva kan du snakke med miljøarbeideren om?

Har du bekymringer selv, eller bekymrer du deg for andre? Mangler du motivasjon? Av og til kan det være godt å snakke med noen om det som ikke er helt greit, og som påvirker hverdagen og skolegangen. Du kan også gå til miljøterapeuten bare for å slå av en prat, eller for å få litt ro. 

Miljøterapeuter har taushetsplikt, og du får ikke fravær for tiden du snakker med ham. 

Om du trenger hjelp ut over det vi kan gi på skolen, vil miljøterapeuten gi deg råd om hvem du kan oppsøke eller bli henvist til.

Se også