Halden vgs best på business

Ni topplasseringer og rett til Norgesmesterskapet. RettRundtHjørtnet UB herjet med konkurrentene under årets fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter.

-  Vi har lært så utrolig mye av dette arbeidet, sier daglig leder Ingerid Engedahl-Nilsen. 

RettRundtHjørnet UB ble beste UB under fylkesmesterskapet.

-Først og fremst har vi forstått verdien av å samarbeide. Ikke minst har vi erfart hvor viktig det er å ha både plan A, B og C, for det er sjelden at ting går akkurat som man planlegger.
 
Forretningsideen til Halden-elevene er en app hvor brukerne kan både selge og kjøpe overskuddsmat.

Så bra og så langt har de kommet i produktutvikling og arbeidet med bedriften av det altså førte til ni topplasseringer, og juryen la spesielt vekt på at de med deres forretningsidé bidrar til å løse et verdensproblem.

Til NM i mai
Nå skal de representere Østfold og Halden videregående skole under Norgesmesterskapet på Lillestrøm 6.-7. mai.
 
- Frem mot NM skal vi jobbe videre med appen vår, og kjøre en demoperiode hvor vi får brukere til å teste den ut. Vi har også avtalt møter med flere potensielle samarbeidspartnere, avslutter de unge fylkesmesterne.
 
Førsteplass i beste ungdomsbedrift, beste videopitch, størst verdiskapning, bærekraftsprisen, beste samarbeid med næringslivet, beste innovative produkt betyr vinnere i 6 av 16 klasser. Og det var ellers andre haldeungdommer som ga RettRundtHjørnet størst konkurranse.

Barnas Bånd UB vant fem kategorier.

Vant 5 kategorier
Barnas Bånd UB tok topplasseringen i beste markedsføring, beste regnskap, beste sosiale entreprenør, beste HR-bedrift og best in business. 

Så langt da 10 av 16 plasser til Halden før Starprint UB fra Tosterødberget og XII UB tok med seg førsteplassene i henholdsvis beste salgsteam og beste forretningsplan. 12 av 16 ganger gikk Halden videregående altså av med seieren. 

- Dette var nesten rekord, sier entreprenørskapslærer Alexander Norvald, som mener gode forberedelser gjennom året bidrar til suksessen.

- Ja, det er flinke elever, som har fått god gjennomkjøring med Halden-mesterskapet i januar, sier han.

Og nå må enda bedre forberedelser i gang. Allerede kommende uke starter NM-forberedelsene.

Fortsetter i morgen
- Det er forberedende møte til mandag for alle NM-deltagere på fylkeshuset. Ellers blir det egne forberedelser for å klargjøre seg mot alle konkurranser og videre produktutvikling. Det jobbes også med flere møter i næringslivet og mentorsamarbeid for å lære videre.

Halden vgs gjorde det godt under fylkesmesterskapet.

NM er NM. Men Norvald har troa på at Halden også kan gjøre det bra på Lillestrøm

- Jeg har ikke helt oversikt over øvrige deltagere som er kvalifisert, men ser ingen grunn til at våre elever fra Halden ikke kan bemerke seg videre. Elevene har hvert fall lyst på en tur til Siciclia i juli hvor EM arrangeres.