Aktuelt

Nye rektorer ansatt ved Glemmen og St. Olav

Cathrine Monsen blir rektor på Glemmen videregående skole og Leif Magne Lervik blir rektor på St. Olav videregående skole.

– Dette har vært en spennende ansettelsesprosess, og vi har hatt flere gode og kvalifiserte søkere til begge stillinger. Jeg er veldig glad for at vi med Cathrine og Leif Magne har ansatt to dyktige og erfarne skoleledere.  De blir et godt tilskudd til Østfoldskolen, sier seksjonsleder for opplæring i skole og alternative opplæringsløp, Kristine Hollup.  

Cathrine Monsen er ansatt som rektor ved Glemmen videregående skole

Portrettbilde av Cathrine Monsen.  - Klikk for stort bilde Espen G. Schei, Glemmen vgs.

Cathrine Monsen har det siste året vært konstituert rektor ved Glemmen videregående skole, der hun har jobbet som utdanningsleder og assisterende rektor de siste 12 årene.

Monsen er utdannet sivilingeniør i maskinteknikk fra NTNU, og har deretter tatt utdanning i praktisk pedagogisk utdanning (PPU) på Høgskolen i Østfold og rektorstudiet på Handelshøyskolen BI. Hun har tidligere jobbet i konsulentbransjen og som prosjektleder for tekniske fag.

Monsen tiltrer stillingen 1. mai 2024.  

–Jeg motiveres av å kunne skape gode læringsmuligheter og et trygt skolemiljø for våre elever, både ungdom og voksne. Jeg ser på samfunnsansvaret i denne jobben som noe svært sentralt, og jeg ønsker å legge til rette for at det kan gis så relevant og god opplæring som mulig til våre elever. Samtidig skal jeg gjøre mitt ytterste for at våre 330 ansatte har det godt på jobb, sier Monsen.

Leif Magne Lervik er ansatt som rektor ved St. Olav videregående skole

Portrettbilde av Leif Magne Lervik - Klikk for stort bildeLeif Magne Lervik Privat

Leif Magne Lervik har de siste fire årene vært rektor på Molde videregående skole, der han også har jobbet som lektor og avdelingsleder siden 2011.

Lervik er utdannet lektor med hovedfag i engelsk, med støttefag statsvitenskap og Nord-Amerika kunnskap. Deretter har han fordypet seg i skoleledelse gjennom rektorutdanningen ved OsloMet og gjennom en mastergrad i utdanningsledelse ved Høgskolen i Innlandet. Tidligere har han blant annet jobbet i forlagsbransjen.

Lervik tiltrer stillingen 1. august 2024.

– For meg handler skole om fellesskap, om å gi god opplæring i et godt miljø der alle føler seg velkomne, der alle føler de er med på noe viktig, noe som virkelig betyr noe. For skolen betyr mye i unge menneskers liv, og det motiverer meg veldig, sammen med hele skolefellesskapet ved St. Olav, å få bidra til å gi dem en best mulig ballast på ferden videre i livet, sier Lervik.

Trenger du å kontakte oss i sommer?

Skolen holder stengt i ukene 28, 29 og 30.

Invitasjon til avslutning for skolens VG3-elever

Avgangselevene med foresatte inviteres til avslutning i Filadelfia! 

Noen ord fra avgangspresidenten

Vi har tatt en prat med årets avgangspresident, Pål Anders Olsrud i forbindelse med avgangsfeiringen.

Spennende oppdrag for ungdomsbedrift

Elever på Service, sikkerhet og administrasjon på St. Olav driver ungdomsbedrift. Det kan komme mange ulike typer oppdrag, dette som ble gjennomført nylig, er et godt eksempel på det! 

Informasjon fra møte 12. mars for foresatte til Vg3-elever

 

Bli bedre kjent med vår helsesykepleier Annette!

Vi fikk lurt oss til en prat med Annette, til tross for en hektisk hverdag på helseavdelingen her på St. Olav vgs. Hun er en travel dame, og har mange og varierte oppgaver å henge fingrene i hver eneste dag.

Travle tider

Tirsdag 13. februar ble en aktiv dag for elever på vg2 SR og SA. Klasse 2SSA besøkte Sarpsborg Næringsforening og Sarpsborg Innovasjon i deres flotte lokaler i Stjernebygget. 

Årets Vismaskole? Det er vi, det!

Gleden var stor, da det ble annonsert at vi på St. Olav hadde blitt kåret til årets skole av Visma InSchool! Riktig bruk av systemer bidrar til at flere elever fullfører og består videregående skole, sier rektor Monica Østby.

Magisk på vintertur!

Forrige uke var Vg3 idrett på Skeikampen, været var topp og det meldes om flotte forhold.

Svensk og norsk samarbeid

Tidligere la vi ut en nyhetssak om elever fra St. Olav som skulle på en messe med ungdomsbedrifter i Strømstad. Her kommer en oppfølging, så du kan lese hvordan det gikk!