Psykisk helse

Et godt læringsmiljø er utgangspunkt for en vellykket skolegang. Faglæreren er leder i klasserommet, og setter rammene for miljøet i klassen. Det favner både sosiale relasjoner og arena for læring. Elevene ønsker seg synlige lærere, et fungerende regelverk og god styring. Forskning viser at en god relasjon til minst en voksen på skolen, hindrer fravær og frafall. 

På St. Olav videregående skole legger vi vekt på elevenes meninger og samarbeid for at de skal oppleve trygghet, tilhørighet og motivasjon. 

Hva er målet med satsingen? 

Vår intensjon er å styrke opp under en sunn og helsefremmende ungdomskultur. 

Intelligens, livsglede og nysgjerrighet på den ene siden og ensomhet og manglende tilhørighet på den andre siden kan forlede unge mennesker til å teste regler, flytte grenser og oppsøke spenning på nye og muligens farlige områder. Skolen ønsker å gi elevene god veiledning, trygge personer å forholde seg til og et inkluderende læringsmiljø. Det skal forebygge utenforskap og være grunnlaget for ungdommen til å ta egne, gode valg.

Hvordan jobber vi med dette?

Med en handlingsplan som utgangspunkt, og systematisk, kontinuerlig arbeid hvor elever, lærer, administrasjon og ledelse samarbeider, og spesielt elevtjenesten har en særdeles sentral rolle. 

Hvordan merker jeg at jeg går på en skole som satser på psykisk helse? 

Hver klasse har "Medelever", som tar ansvar for sosiale aktiviteter, og gjør det de kan for å inkludere alle. Faglærere som bestemmer hvem som skal jobbe sammen i grupper, så ingen står igjen til slutt. Synlig elevtjeneste som fra skolestart til skoleslutt har en åpen dør, og tydelig kommuniserer at det er lav terskel for å komme innom for en prat.