Samarbeid på tvers av trinn og program

Elevene på Vg2 Helsearbeiderfag og Vg3 Hudpleien har hatt en lite samarbeid om psykisk helse og fysisk kontakt. 

En hånd som blir påført negllakk - Klikk for stort bilde Heidi Helen Faye Knudsen

Samarbeid på tvers

I følge den nye læreplanen så skal det arbeides mer på tvers mellom elevenes trinn og utdanningsprogram. Det kan være stor læringsutbytte for elever og lærere. Vi har tidligere hatt samarbeid mellom Vg1 Bygg og Vg2 Barn- og ungdom. som var veldig vellykket. 

Nå har Vg2 Helsearbeiderfag, Vg2 og Vg3 Hudpleie gått sammen om et samarbeid om psykisk helse og fysisk kontakt. 

To personer, en av dem får håndmassasje - Klikk for stort bilde Heidi Helen Faye Knudsen

I forkant hadde elevene på Vg2 og Vg3 Hudpleie laget informasjonsbrosjyrer og en arbeidsplan, med tanke på en dag sammen med Vg2 Helsearbeiderfag. 

Torsdag 14. september kom de tre klassene i Vg2 Helsearbeiderfag, ca. 45 elever, på besøk til Hudpleien. Der skulle elevene på Hudpleien lære bort håndmassasje og fotmassasje, samt gi mer informasjon om massasje.

Så gikk elevene i gang med å bruke hverandre for å øve. Først utførte elevene på hudpleien håndmassasje på helsearbeiderfag-elevene. Her ble det også opplæring i forskjellige grep og metoder. Så ble plassene snudd, og helsearbeider-elevene fikk prøve på hudpleie-elevene med veiledning og tilbakemeldinger. Etterpå ble det gjort samme prosedyre på fotmassasje. 

Lærerne på helsearbeiderfag fikk også prøvd seg på de forskjellige massasjene. 

Psykisk helse og fysisk kontakt

Våre elever på Helsearbeiderfag skal snart ut i praksis og skal være rundt mange forskjellige mennesker. Psykisk helse er et viktig tema i alles hverdag og fysisk kontakt kan være viktig for veldig mange.

Eldre mennesker som har smerter og synes det er fint med fysisk kontakt, setter nok veldig pris på en hånd- eller fotmassasje. Dette kan de nå få av våre elever i praksis. 

I etterkant av dagen for samarbeidet så ble det utvekslet tilbakemelding, både positive og negative. Det endte med at det var veldig mange hyggelige tilbakemelding og noen tips til videre arbeid.

Nå blir det spennende å se hva elevene på Helsearbeiderfag tar i bruk, når de skal ut i praksis fra og med uke 38.

Vi ønsker dem lykke til med praksisen!