Frederik II og MIT representert på konferansen Læring på digitale flater 2022

Som første norske videregående skole har Frederik II et pågående samarbeid med Massachusetts Institute of Technology (MIT), et av verdens verdens ledende universitet innen ingeniørfag. Maria Hurrød, fagleder for realfag, deltok tidligere i år på den digitale konferansen Læring på digitale flater 2022 for å fortelle om nettopp dette samarbeidet.

Konferansesal - Klikk for stort bilde Maria Hurrød  

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Samarbeidet innebærer at elever fra universitetet kommer på skolebesøk, og gjennomfører undervisning og økter for elevene våre. Siden vi ikke kan sende hele Frederik til MIT, ble det, blant annet, presentert hvordan digitale løsninger er med på å muliggjøre et samarbeid på tvers av både havområder og landegrenser i pandemitider.

Slide fra presentasjon - Klikk for stort bilde Maria Hurrød
Grunnet pandemien har det vært vanskelig å studenter på besøk til Frederik dette året hittil, men det har blitt gjennomført digitale økter. I uke 3 og 4 hadde to studenter, Shelly og Octavio, fra MIT MISTI Global Teaching Lab undervisning for elever ved Frederik II i matematikk og Python-programmering. Studentene fra Boston hadde sammen med faglærere i R1 planlagt for både digital undervising og workshops med prosjektbaserte læringsøkter i tråd med MIT sin læringsfilosofi og pedagogikk.

Vi håper på bedre tider og studentbesøk i 2023, og ser frem til et godt samarbeid med MIT!