

Medier og kommunikasjon (MK) på Glemmen videregående skole er et studieforberedende utdanningsprogram som kombinerer teori med praktisk læring. Hos oss får du lære gjennom å produsere film, TV, foto, lyd, podcast, journalistikk, tekst og grafisk design. Ingen forkunnskaper kreves, og du kan også fordype deg i det du liker best. Noen liker seg best bak kameraet, mens andre synes det er gøy å stå foran – hos oss er det plass til alle.
På MK lærer du både å bli en bevisst mediebruker og en kreativ medieskaper, hvor temaer som kommunikasjon, historiefortelling, sosiale medier, fake news, kritisk tenkning og mediepåvirkning er sentrale. Sammen med andre får du utfolde deg i profesjonelle TV-, lyd- og fotostudioer, og bruke foto- og filmkameraer, mikrofoner, lysutstyr, tegnebrett, Mac-er til redigering, og nyeste bransjerelevante programvare (Adobe-pakken). Vi har også vår egen prisutdeling, Glemmy Awards. Dette er et høydepunkt hvor både lærere, elever og kjente medieaktører fra bransjen går sammen for å lage en feiring av elevarbeider med gjeve priser.
Uansett studie- og yrkesvalg senere er MK på Glemmen et smart valg: Kompetanse innen medier og kommunikasjon er nyttig og etterspurt i alle bransjer.
Vi ønsker deg hjertelig velkommen til oss!



- Du får en morsom og kreativ vei til studiekompetanse. Dette gir studiemuligheter videre, enten du velger å studere videre innen media, eller noe helt annet.
- Prosjekter og ferdigheter fra Medier og kommunikasjon gir mulighet for å søke på kreative- og mediefaglige skoler med opptaksprøver.
- Du får en spennende skolehverdag hvor du deltar aktivt i egen læring.
- Du kan fordype deg i det du er mest interessert i – for eksempel film/TV, foto, lyd, tekst eller grafisk design.
- Du får være del av et inkluderende og hyggelig læringsmiljø. Medier og kommunikasjon på Glemmen er kjent for å ha elever som trives!
- Kompetanse innen medier og kommunikasjon er nyttig og etterspurt i alle bransjer, og blir bare mer og mer relevant i et stadig mer komplekst mediesamfunn.
Ta kontakt om du har spørsmål. Om du er nysgjerrig på linjen, er det også mulig å besøke oss. Se kontaktinformasjon nederst på siden.



Når du begynner på MK får du en timeplan som består av både praktiske og teoretiske fag.
Du har programfagene Medieuttrykk og Mediesamfunnet ti timer i uka, gjennom alle tre årene. På Vg2 får du i tillegg fem timer med valgfag, hvor du bestemmer selv hva du vil lære mer om i mediefagene. På Vg3 kan du velge to ulike valgfag, totalt utgjør de 10 timer i uka. Valgfagene du kan velge blant er film, foto, lyddesign, tekst, grafisk design og mediespesialisering.
Studieforberedende Medier og kommunikasjon er et 3-årig utdanningstilbud hvor sluttkompetansen er generell studiekompetanse.
Oppbyggingen av fagene på MK:
VG1 | Mediesamfunnet (MS) | Medieuttrykk (MU) | Norsk Engelsk Fremmedspråk Kroppsøving Matematikk Naturfag |
VG2 | Mediesamfunnet (MS) | Medieutrykk (MU) | Valgfag 1 | Norsk Fremmedspråk Kroppsøving Geografi Historie Matematikk Samfunnsfag |
VG3 | Medie-samfunnet (MS) | Medie-utrykk (MU) | Valgfag 2 | Valgfag 3 | Norsk Historie Kroppsøving Religion og etikk |
Les mer om fag- og timefordeling på vilbli.no.
På Medier og kommunikasjon får du generell studiekompetanse og er kvalifisert til høyere utdanning.
Hvis du tar høyere utdanning, og ønsker å fortsette videre innen mediefag, kan du blant annet bli:
- journalist eller tekstforfatter
- innholdsprodusent
- lydtekniker eller film-/TV-produsent
- fotograf
- grafisk designer
- webdesigner, interaksjonsdesigner eller spilldesigner
- kommunikasjonsrådgiver
Arbeidsteder kan være:
- aviser eller magasiner
- reklamebyråer eller kommunikasjonsbyråer
- produksjonsselskap eller mediebedrifter
- offentlige virksomheter
Om du ønsker å studere noe annet, kan du søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter, både i Norge og utlandet.
Les mer om Medier og kommunikasjon på vilbli.no.
Les mer om høyskoler og universiteter på Samordna opptak.