Kombinasjonselever klare for videregående

20 av elevene våre på kombinasjonsprogrammet fikk i går utdelt vitnemål fra gunnskolen. En stor dag og en stor bragd!

Avgangselevene fra kombinasjonsprogrammet.  - Klikk for stort bildeÅrets avgangselever fra kombinasjonsprogrammet. Greåker vgs.

Disse elevene fra kombinasjonsprogrammet har vært hos oss i alt fra ett til tre år. Med vitnemålet sitt fra grunnskolen i hånda er de nå klare for å ta fatt på videregående skole til høsten! 

Greåker videregående skole samarbeider med St. Marie læringssenter i Sarpsborg kommune om kombinasjonsprogrammet. Her går elever mellom 16 og 19 år som har et annet morsmål enn norsk og kort botid i Norge.  Kombinasjonsprogrammet er et overgangstilbud mellom grunnskole og videregående opplæring, og fagene det undervises i er norsk for språklige minoriteter, matematikk, engelsk, naturfag, samfunnsfag, kroppsøving og utdanningsvalg. 

Både kontaktlærer Preben Schelderup, avdelingsleder Camilla Eliassen på Greåker vgs. og rektor Kjersti Lilleby ved St. Marie læringssenter uttrykte at de er stolte og imponerte over hvor langt elevene har kommet. Det krever mye å lære fag på et annet språk enn morsmålet, samtidig som man er ny i landet. 

Kjersti Lilleby sa at det kun er elevene selv som vet hvor mye arbeid som ligger bak tallene på vitnemålet, og at det er noe de skal gi seg selv en klapp på skulderen for. 

Elev Mansor Tarakhail holdt tale til medelevene og kontaktlærerne, til stor applaus fra salen. Han takket spesielt Preben Schelderup for all kunnskap og omsorg han har gitt dem. 

Mansour mottar vitnemålet sitt fra Preben Schelderup, Kjersti Lilleby og Camilla Eliassen. - Klikk for stort bildeMansour mottar vitnemålet sitt fra Preben Schelderup, Kjersti Lilleby og Camilla Eliassen. Greåker vgs. Kontaktlærer Preben Schelderup - Klikk for stort bildeKontaktlærer Preben Schelderup oppfordret elevene til å fortsatt vise interesse for menneskene rundt seg og orientere seg om det som skjer samfunnet. Greåker vgs. Rektor på St. Marie læringssenter  - Klikk for stort bildeRektor på St. Marie læringssenter Greåker vgs. Avdelingsleder Camilla Eliassen - Klikk for stort bildeAvdelingsleder Camilla Eliassen ønsket velkommen. Greåker vgs.