Kreativitet og moro på Fossefestival

Det ble mange kreative resultater av elevenes møter med Jon Fosses litterære verk!

- Hvorfor er Jon Fosse en verdenskjent forfatter? Det synes vi at våre elever skal kunne svare på, og derfor ble det Fossefestival på Greåker 10. april, forteller fagleder i norsk, Janne Johansen.

Festivalen ble arrangert av lærere og elever fra Vg2 science og musikk, Vg3 science, musikk og studiespesialisering og 3PBC (påbygg). Målet var å bli bedre kjent med Fosses skrivestil og tematikk, samt å skape noe kreativt med utgangspunkt i Fosses verden. 

I ekte festivalstil gikk elevene fra rom til rom i skolebygget, som alle inneholdt ulike aktiviteter: Skriveverksted, maling, musikk, memes, opplesning og dramatisering.

Skriveverksted

I skriveverkstedet fikk elevene utdelt en følelse og en situasjon, og ut fra den skulle de skrive en kort tekst i Jon Fosse-stil. 

Tekstene kan du lese i en egen sak på nettsidene våre (lenke).

Dramatisering

Musikkelevene sto for dramatisering av Jon Fosses verk Jente i gul regnjakke, Andvake og Jenta i sofaen.

Se også dramatiseringen av Jenta i sofaen.

To jenter i en sofa - Klikk for stort bildeJenta i sofaen handler om ei jente som lengter etter at noe skal skje. Hun er sjalu på den eldre søsteren sin. I denne scenen krangler de om klær. Tone Sundnes Reiten

Scener ved pulten

I klasserommet hvor aktiviteten “Scener ved pulten” foregikk, stilte en hel skoleklasse seg opp to og to ved hver sin pult. I tur og orden spilte de ut hver sin sekvens fra boka “Andvake”. 

Denne videoen viser fødselen av Aslak og Alidas første barn!

To jenter som leser opp en tekst.  - Klikk for stort bildeI aktiviteten "Scener ved pulten" dramatiserte elevene et utdrag av romanen Andvake. Tone Sundnes Reiten

Opplesning

I skolens store auditorium ble elevene invitert inn i mørket til opplesningen av Jon Fosses skuespill “Nokon kjem til å komme”. Stemningsfullt og fint. 

Musikk

Hvordan høres Jon Fosse ut i musikkform? I BlackBox eksperimenterte elevene med å sette lyd til Jon Fosses forfatterskap. 

 I denne videoen ser du hvordan elevene som besøkte denne aktiviteten ble dratt med i bandet og bidro til det totale lydbildet.

Elever i et mørkt rom som spiller instrumenter - Klikk for stort bildeNede i BlackBox satte musikkelevene lyd til Jon Fosses verk. Tone Sundnes Reiten

Memes

Elevene skulle skape et morsomt samspill mellom bilde og tekst. Under ser du tre av resultatene. 

Plakat på døra til Meme-rommet, som forteller at klasserommet brukes for å lage memes - Klikk for stort bilde Tone Sundnes Reiten Greåker vgs. Greåker vgs. Greåker vgs.

Maling

I rommet elevene satt og malte ble ulike dramastykker av Jon Fosse spilt av på storskjerm. Elevene skulle så male en illustrasjon til det de fikk se og høre. 

Elever som maler i et klasserom - Klikk for stort bilde Tone Sundnes Reiten Greåker vgs. Greåker vgs. Greåker vgs. Greåker vgs.