Alle på samme lag

Rektor og arrangørene smilte og var fornøyde. Det samme gjorde lærere og ansatte. Og aller viktigst, elevene var glade og tilfredse etter å ha hatt en flott dag på Halden videregående skoles første skolestartfestival. Til og med værgudene valgte å spille på lag.

For komiteen for den første skolestartfestivalen i skolens 200 år lange historie var forberedt på regn. Rektor Kristin Støten fikk derfor åpne det hele innendørs i F-blokka, men da regnet aldri kom flyttet DJ Strøm utendørs og fylte plassen mellom de to skolebyggene med gode toner gjennom dagen.

 - Dette var en suksess. Bare blide, glade og positive elever og ansatte. Et veldig vellykket arrangement hvor til og med været var med oss. God stemning, fellesskap og samhold i skolen, oppsummerer Støten.

Med gratis mat og god musikk som på plass, ble de mange aktivitetene rundt på skoleområdet svært godt mottatt. Her kunne elevene velge mellom yoga, minecraft, basket, cupcakepynting, volleyball, og mye mer.

- Jeg synes det var hyggelig å se at så mange koste seg. Det var god stemning, og mange ville være med på de ulike aktivitetene, sier miljøveileder og ansvarlig for festivalen, Åshild Sandtorp Johnsen.

Fornøyde elever
Alle elever fikk egne festivalbånd med farge basert på hvilket utdanningsprogram de går på. Dette for å gjøre det enklere for elever og lærere å finne andre på samme studieprogram.

- Et veldig hyggelig og sosialt opplegg, sier Per Akselsen i 3STA. Han deltok på flere av aktivitetene, blant annet fotsporløypa langs Tista.

- Mange bra aktiviteter, som la til rette for muligheter på tvers av trinnene og klassene, sier han.

- Da jeg var med på perlekurset tidligere i dag, fant jeg også flere jeg til og med hadde gått på barneskolen sammen med. Veldig trivelig, sier Nora Bekkevold, Akselsens klassekamerat.

De begge var på tur med sine medelever Emma Magnusson, Andreas Bigum og Victoria Simonsen.

- Maten var veldig god, og med masse fine grønnsaker i hamburgeren, istemte alle.

- Jeg tror dette var en fin start på året for alle, og spesielt for vg1 som er helt nye på skolen, konkluderte Akselsen.

Skal videreutvikles

Årets festival ble med andre ord en suksess, og nå gledes det seg allerede til neste års utgave.

- Jeg håper en slik festival kan kickstarte skoleårene fremover. I år har vi gjort oss noen erfaringer, og vi har fått noen tilbakemeldinger som gjør at vi neste år gjør noe annerledes og mer av noe annet, sier Johnsen.

Rektor ser også frem til å føre dette videre i årene som kommer.

- Ja, dette må vi gjøre igjen. Å skape en kick-off-start på skoleåret for å bli kjent, bygge relasjoner og legge grunnlaget for et trygt og godt skolemiljø. Vi har gjort noen erfaringer nå i denne første festivalen, og fått mange gode ideer til videreutvikling av arrangementet.