Utøya og 22.juli

Malakoff har valgt å satse på Utøya og 22.juli som et eget prosjekt. Målet er å øke elevenes kritiske tenking og bevisstgjøre dem på hva det vil si å ha et godt og mangfoldig demokrati. 

fem bilder fra Utøya med blant annet elever som besøker stedet, satt sammen til en plakat. - Klikk for stort bildeMalakoff har et eget prosjekt om 22.juli, der vi blant annet besøker Utøya med elevene våre. Merete Kildahl

Alle våre elever skal kjenne til 22.juli 2011 og arbeide med temaer knyttet til dette fra overordnet del i læreplanene og fra aktuelle læreplaner.

«Å tilegne seg demokratisk kompetanse, er viktig i arbeidet for å forebygge radikalisme og ekstremisme. At elevene lærer kritisk tenkning, kildekritikk, demokratisk dialog og aksept for uenighet er viktig for å navigere inn i en ukjent framtid der demokratisk kompetanse blir satt på prøve.» (Elevens læring i fremtidens skole, NOU 2014:7).

Tanken er at vi hvert skoleår har en temauke med fokus på årsaker, hva som skjedde og hvordan vi som samfunn kan unngå at dette skjer igjen. Vi skal jobbe på tvers av fag og innenfor temaene Demokrati og medborgerskap, Folkehelse og livsmestring og Bærekraftig utvikling. De ulike trinnene vil ha ulikt fokus og ulike oppgaver knyttet til prosjektet. 

Vi samarbeider tett med Utøya og enkelte trinn og klasser skal besøke øya. 

Verdiene vi har fokus på er hentet fra opplæringens verdigrunnlag om menneskeverd, identitet og kulturelt mangfold og kritisk tenking og etisk bevissthet.