Amalie satser på flere fagbrev

Amalie Jensen er ei jente som satser stort. Hun vil ta minst tre fagbrev og starte eget verksted. Nå går hun vg2 kjøretøy på Malakoff. 

Jente som smiler i forgrunn. Bilverksted i bakgrunnen. - Klikk for stort bildeAmalie Jensen på vg2 kjøretøy er ei jente som vet hva hun vil. Merete Kildahl

Amalie har som første mål å ta fagbrev som bilmekaniker. Deretter skal hun ta fagbrev som oppretter og skadelakkerer og motivlakkerer. Etter det vil hun bygge på med bilelektriker og motormekaniker. 

-Jeg har vokst opp med en mamma som er bilinteressert og deltatt i et rånermiljø siden jeg var liten. Jeg elsker å mekke og skru, forteller Amalie.

Hun eier en 2007-modell BMW e90 - 320 diesel, sedan, selv om hun ikke er gammel nok til å kjøre den sjøl ennå. 

-Den er rund i kantene, men skarp nok til at du kan ha kule spoilere. Jeg kobler av og ut når jeg hører på musikk og mekker på den, sier bilentusiasten. 

For å oppnå målet om å bli en helhetlig mekaniker og lakkerer, måtte hun starte med vg1 teknologifag. Etter vg2 kjøretøy skal hun ut i lære på et verksted, og det vet hun at hun får til.

-Jeg har mange bekjente i bransjen og leder også et rånerteam. Der er vi folk fra Nesodden, Mysen, Rakkestad og Notodden. Det er virkelig herlig og inkluderende gjeng. 

Amalie har allerede sett seg ut et verkstedlokale i Mysen der hun vil bygge seg opp en egen virksomhet. I mellomtiden anbefaler hun de som er liker å jobbe praktisk å velge nettopp praktiske yrkesfag. 

-Jeg trives godt. Her er det et fint miljø og siden jeg har skrudd i så mange år på egen bil,  spør gutta meg ofte om ting, forteller Amalie.