Entusiastisk kunnskapsminister besøkte Malakoff

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun “kjørte av veien” da hun besøkte Malakoff vgs tirsdag. Det skjedde da hun testet lastebil-simulatoren til transport- og logistikkfaget.  – Dette var gøy, men jeg trenger tydeligvis mer opplæring, sa en entusiastisk minister.

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun besøker Malakoff vgs i verksted. - Klikk for stort bildeDet ble latter og glede under simulatortestene, da kunnskapministeren besøkte Malakoff vgs. Medie- og informasjonskunnskap 2

Malakoff tilbyr mange yrkesfag, og ett av dem er transport- og logistikkfaget. Her etterspør bransjen flere fagfolk. Derfor tilbyr Malakoff nå også voksenopplæring i logistikkfaget, i tillegg til vg2-utdanningen. Elevene i faget demonstrerte hvordan de kan øve via simulatorer på både kranbiler, lastebiler og truck - før de får førerbevis. 

-Dette var gøy, men jeg må øve mer før jeg blir en god lastebilsjåfør, smilte Nessa Nordtun. 

Ministeren fra Arbeiderpartiet påpekte hvor viktig det er at det er gode tilbud om yrkesfaglig utdanning. Hun mener flere burde velge yrkesfag og er opptatt av at det må være en god match mellom arbeidslivets behov og lærlinger.

Malakoff kan bekrefte behov i det lokale næringslivet for logistikklærlinger, blant annet i bedrifter som ASKO. Derfor oppretter skolen etter jul et eget tilbud for voksne som vil omskolerer seg og ta fagbrev innen logistikk.

Etter besøket i verkstedet var kunnskapsministeren invitert i møte med skolen, lokale og fylkeskommunale politikere og næringslivet.  Da stod ønsket om å etablere en egen flyfagutdanning på Malakoff på programmet. Det ønsker både fylkespolitikere og Kongsberggruppen som er etablert på Rygge flyplass.

Ministeren tok med seg innspillene fra møtet.