Folka og miljøet er det beste!

-Vi er ikke i tvil. Folka og miljøet på Malakoff er det beste! Eivind Friberg Hagen og Olav Kløfsrud Jauert går vg3 studiespesialisering på Malakoff. De er klare på at inkludering og trivsel skårer høyt.  

To blide gutter i front. Bokhyller i bibliotek i bakgrunnen. - Klikk for stort bildeOlav (t.v.) og Eivind er glade for at de går på Malakoff. - Vi opplever at det er gode faglærere som bryr seg og ikke minst et mer avslappa og inkluderende miljø, sier de to elevene på studiespesialisering. Merete Kildahl

-Vi skjønner at folk helst vil søke seg dit de fleste av vennene søker, men vi har aldri angra på at vi bestemte oss for Malakoff. Her blir du raskt inkludert og det er enkelt å få nye venner, sier de to gutta.

Olav trodde han hadde søkt på Kirkeparken som førsteønske, slik mange av vennene hans hadde gjort, men en ødelagt og løpsk touch-pc gjorde at det ble Malakoff. Eivind søkte seg bevisst hit på vg2.

-Selv om jeg kom ett år etter de andre, føler jeg meg hjemme her. Her er det mindre press på mange måter. Du blir ikke putta i bås eller polarisert hvis du skiller deg ut, sier Eivind.

-Jeg tenker at Malakoff har fått et urettferdig stigma. Det er ikke dårligere miljø her i det hele tatt! slår Olav fast.

-Jeg elsker å ta turen innom kantina, hente frukt og slå av en prat med Robert, Tina og Eivind som jobber der. Det er så avslappa stemning. Det samme på biblioteket. Her er det bra med sitteplasser og vi føler oss alltid velkomne, bemerker Eivind.

Faglig mener de to bestemt at det ikke er forskjeller mellom de to videregående skolene i byen. -Men, jeg opplever at jeg lettere har fått bedre kontakt med lærerne her.  Jeg tenker de er mer fleksible, forteller Eivind.

Både han og Olav anbefaler ungdomsskole-elever å søke på studiespesialisering på Malakoff. -Ja, vi går på skolen for å lære, men ikke bare det. Trivsel og inkludering, folka og miljøet er også viktig. 

To blide gutter i front. Bokhyller i bibliotek i bakgrunnen. - Klikk for stort bildeOlav Kløfsrud Jauert (t.v.) og Eivind Friberg Hagen trekker fram biblioteket som et fint sted å være. - Her et det alltid en hyggelig og avslappa stemning, sier de to vg3-elevene. Merete Kildahl