Russen stiller opp for Kreftforeningen

Mosserussen tar et krafttak mot kreft og samler inn penger til Kreftforeningen. Årets store innsamlingsdag i Moss er onsdag 6.mars.

Fem jenter står sammen. I bakgrunnen kantinesal. - Klikk for stort bildeMosserussen fra Kirkeparken og Malakoff stiller opp og skal samle inn penger til Kreftforeningens innsamslingsaksjon. I komiteen deltar Marthe Olsvik, Henriette Mostad, Ebba Brønstad Osa, Martine Bergerud og Hennie Holm Olsen. Merete Kildahl

Kreftforeningens innsamlingsaksjon (tidligere Krafttak mot kreft) er en landsomfattende innsamling, og den nest største i Norge etter TV-aksjonen. Siden 2006 er det samlet inn over 470 millioner kroner til forskning på kreft. 

I mars vil innsamlere gå fra dør til dør og samle inn penger. En stor andel av  innsamlerne er russ, opplyser Kreftforeningen.

-Vår store innsamlingsaksjon blir onsdag 6.mars. Da utfordrer vi all russ til å stille opp og utfordre hverandre både på summer og morsomme “Challenge”, forteller jentene i årets aksjonskomite i Moss. De informerte medruss på Malakoff og Kirkeparken torsdag 29.februar.

Aksjonen handler i hovedsak om å gå fra dør til dør og få folk til å vippse penger. Årets aksjon er øremerket forskning slik at alle kreftpasienter som kan ha nytte av det, får tilbud om en gentest tidligere i forløpet – og den beste behandlingen basert på resultatene.  

-Alle innsamlerne vil ha en A4-plakat med QR-kode og Vipps-nummer. Det betyr at vi ikke kan ta imot kontanter. Innsamlerne deler ut små kort med oversikt over alternative givermåter, opplyser aksjonskomiteen. 

De håper mossingene vil støtte den gode saken. 

Her kan du lese mer om Kreftforeningens innsamlingsaksjon