Solidaritetsaksjonen 2024

Det nærmer seg årets Solidaritetsaksjon på Malakoff. Gjennom flere år har vi samlet inn penger til et eget barnehjem, Ogada Care center i landsbyen Giribe i Kenya. Her får foreldreløse og forlatte barn bo og gå på skole. Årets innsamling skal sørge for at flere får hjelp og utdanning.

Barn fra landsbyen Giribe sitter og står rundt en norsk dame. - Klikk for stort bildeLine Viken Borgersen sitter i styret i den uavhengige stiftelsen Tumaini. Her besøker hun barna på Ogada Care center. Tumaini

For å komme tettere på prosjektene vi støtter har Malakoff valgt bort Operasjon Dagsverk og samler inn midler direkte til Stiftelsen Tumaini (som betyr håp). Stiftelsen driftes av frivillige og 100% av innsamlede midler går til prosjekter i landsbyen Giribe i Kenya. Her er det bygd opp helseklinikk, skole, barnehjem og yrkesutdanninger. 

Malakoff vgs har gjennom flere år bidratt til bygging og drift av barnehjemmet Ogada Care center. Her får foreldreløse og de mest sårbare barna som ikke hadde et sted å bo eller oppholde seg et trygt hjem. 

Når barna får en trygg hverdag, får de også mulighet til å gå på skole og etterhvert utdanne seg til praktiske yrker, slik at de kan klare seg selv og hjelpe andre. 

-Vi er så glade for at Malakoff vil engasjere seg og vise solidaritet med barn og ungdom som ikke har de samme mulighetene som vi har i Norge. Dere sørger for at mange får et nytt liv, sier Line Viken Borgersen, som er styremedlem i Tumaini.

Årets Solidaritetsaksjon på Malakoff arrangeres mandag 18.mars. Elever som deltar kan gi en arbeidsinnsats, tilsvarende 300 kroner. Tanken er at de skaffer seg arbeid eller hjelper andre som betaler dem 300 kroner. Det er også fritt fram for andre og kreative måter å samle inn penger på. Tidligere har elever bakt, stekt vafler, solgt lodd eller selvlagde produkter. 

Elevene må melde seg på ulike prosjekter.  All innsamling foregår over vipps. De som ikke ønsker å delta får alternativ undervisning denne dagen.  

Her kan du lese mer om Stiftelsen Tumaini.