Svensk og norsk samarbeid

Tidligere la vi ut en nyhetssak om elever fra St. Olav som skulle på en messe med ungdomsbedrifter i Strømstad. Her kommer en oppfølging, så du kan lese hvordan det gikk!

Messen ble arrangert av Ungt Entreprenørskap i samarbeid mellom Norge og Sverige. Seks ungdomsbedrifter fra Markedsføring og Ledelse 1, både fra VG2 og VG3 påbygg, deltok fra oss. To av disse ble trukket frem spesielt av juryen. Cover Up UB ble kåret blant de 10 beste ungdomsbedriftene innen bærekraftige produkter, mens Disso Bags UB havnet på topp 10 over de beste produktene. 

Elevene har gjort både forarbeid, underveisarbeid og etterarbeid i forbindelse med deltakelsen. Det var organisering av skjemaer for å få folk til å svare på spørsmål, og økonomi som skulle ordnes. Samarbeid og ansvar har vært to sentrale temaer i gjennomføringen, og det å jobbe som et team, snakke og lytte har vært en viktig del av læringen. 

Å kunne møte mennesker på en god måte, snakke med ukjente mennesker, opplevdes som litt skummelt, men det gikk veldig fint! Elevene lærte både om seg selv og hvordan de skal forholde seg til andre, både i handling og aktivitet gjennom messedagen, og ikke minst svare på spørsmål fra juryen som var nytt for flere elever. 

Både elever og ansatte som var med på dette, sitter igjen med gode, positive opplevelser ved å ha vært med på denne utdanningsmessen. En slik dag bidrar til å øke elevenes kompetanse rundt planlegging og gjennomføring av prosjekter, entreprenørskap og mye mer. 

13. Mars er det Fylkesmesterskap for Ungdomsbedrifter, så nå er det bare å jobbe på og være best mulig forberedt til det braker løs! 

Bord med utstyr for messestand er klar - Klikk for stort bilde
Folk samles rundt stand på messe - Klikk for stort bilde
Ungdomsbedrift messe i Strømstad januar 2024, fire fornøyde jenter på stand - Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde