Vellykket idrettsarrangement gjennomført!

Forrige uke hadde 3IDA hovedansvaret for et idrettsarrangement, som en del av faget idrettsledelse.

Her kommer en rapport fra Malin, en av elevene i 3IDA: 

Vi i klassen kom fort til enighet om at vi ville ha innebandy, volleyball og fotball som de tre idrettsaktivitetene i arrangementet. 

Elever i idrettshall - Klikk for stort bildeIdrettsarrangement Christina Westgaard


Jeg er da en av tre som har hatt hovedansvaret for gjennomføringen. Klassen ble delt inn i grupper etter hvilke aktiviteter de ville jobbe med. En fotball gruppe, en innebandy gruppe og en volleyball gruppe. Vi hadde også en førstehjelpsgruppe og kioskgruppa, samt to speakere. 

Jeg tror mange ikke forstår hvor mye arbeid det er å arrangere et slikt arrangement. Vi har planlagt alt fra å invitere klasser, fikse t-skjorter, informere lærere, laget grundige regler for idrettene, laget kampoppsett og tidsskjema, kioskgruppa har planlagt hva de skal selge og kjøpt inn dette, førstehjelp har skaffet utstyr, vi har laget plakater, speakerne har planlagt hva de skal si, og lært å bruke anlegget i hallen. Elevene har vært flinke og arbeidsvillige, og vi har stått på mye i timen. Det er veldig mange detaljer som må være på plass, som ikke alltid synes for andre enn oss som arrangerer. Mitt ansvar var å følge med på at det som skulle bli gjort, ble utført. I klassen har vi tatt mange felles avgjørelser, og vi har samarbeidet godt. Dagen for arrangementet, var så å si hele klassen veldig gira, og jeg så at dette var noe alle ønsket å få til. Alle sto på, det handler veldig mye om å ha god kommunikasjon for at ting skal funke. Samtidig med alt annet som skjer, skal man på en god måte må få oppmerksomheten til 150 idrettselever. Det er utfordrende!

Gjennomførelsen av arrangementet var veldig bra, utøverne var veldig greie, samarbeidsvillige og ivrige, noe som var veldig morsomt å se. I starten var det litt mye som skjedde, og vanskelig å komme inn i tidsskjema slik at alle kampene startet samtidig, men når vi fikk litt dreisen på det, så gikk det meste på skinner og det var veldig veldig gøy. Noen av de tankene og erfaringene jeg sitter igjen med er at det krever veldig mye å komme i mål med et arrangement for så mange elever, hvor man må tenke på så mye. Jeg har også erfart at det er ekstremt gøy når man får det til, spesielt når du har medelever som vil klare dette like mye som du selv vil. Opplevelsen min av dagen var alt i alt veldig bra, litt stress og nerver, men jeg koste meg!

Tribune på idrettsarrangement i idrettshall - Klikk for stort bilde
To jenter med førstehjelpsutstyr ved bord - Klikk for stort bilde