Aktuelt

Frederik II og MIT representert på konferansen Læring på digitale flater 2022

Som første norske videregående skole har Frederik II et pågående samarbeid med Massachusetts Institute of Technology (MIT) , et av verdens verdens ledende universitet innen ingeniørfag. Maria Hurrød, fagleder for realfag, deltok tidligere i år på den digitale konferansen Læring på digitale flater 2022 for å fortelle om nettopp dette samarbeidet.  

Grillfest for en god sak

Torsdag 12. mai ble det arrangert grillfest på torget ved Christianslund. Inntektene gikk til Røde Kors' hjelpearbeid i Ukraina.  

Endelig kan vi reise på studietur igjen!

Fra 21. til 27. mars var 15 av Nettskolens spansk III-elever fra syv forskjellige videregående skoler i gamle Østfold på tur til Granada i Spania. Uken bestod av undervisning, kulturelle aktiviteter og, ikke minst, av å skape minner for livet.  

Vi markerer årets varmeste dag!

Tirsdag 23. november arrangeres MOT til å glede-dagen over hele landet! Frederik II er en MOT-skole, og derfor markerer selvfølgelig også vi MOT til å glede-dagen her hos oss.  

Oppfølging og opptrening for deg som har hatt covid-19

Har du vært smittet av covid-19 og føler at din fysiske form er redusert i etterkant?    

Klassetur til Utøya

Nå på tirsdag var klasse 1STD på klassetur til Utøya for å lære mer om arbeiderbevegelsen, øyas historie og hendelsene den 22. juli.

Vannrakettprosjekt i faget Teknologi- og forskningslære

Elevene på Forskerlinja har fått teste teori i praksis i faget Teknologi- og forskningslære! På planen stod konstruksjonen av vannraketter, der ulike grupper konkurrerte om best tid.

Ikke kall søppel for søppel!

Mandag 8. mars holdt professor Ole Jørgen Hanssen ved NORSUS et foredrag for klasse 1STH, gjennom Teams. Hanssen er professor i fornybar energi og sirkulærøkonomi. Temaet som ble tatt opp var bærekraftig utvikling, problemer som kan oppstå og forslag på hva vi kan gjøre for å forhindre klimaendringene.  

Spagettibruprosjekt i faget teknologi og forskningslære

I høst bygde elevene i forskerlinja på vg1 spagettibruer. I løpet av prosjektperioden gikk vi over til rødt smittenivå, og bestemte å utsette testing av bruene til vi alle var samlet igjen. Med overgang til gult nivå i uke 5 var det igjen tid for å samles, og torsdag 4. februar var det endelig klart for testing!  

Kunst som tema på fagdag i engelsk

Fredager er fagdager på Frederik, og forrige uke hadde elevene i 1STE kunst som tema på fagdag i engelsk. Det ble det mange fine kunstverk av.