Stor stas!

70 menn sang av full hals når våre vg1-elever på Musikk, dans og drama dirigerte Sangerhilsen, Når fjordene blåner og Olav Trygvasson. 

Det var torsdag 2. mai at våre unge piloter i dirigentprosjektet dro inn til Oslo og fikk øve seg på et av Norges eldste kor, Den norske Studentersangforening. Det var dette koret som urfremførte Ja, vi elsker i 1864. 

Tidligere i vår hadde elevene fått dirigere musikere, nå var det sangere som sto for tur. Korets dirigent Marit Tøndel Bodsberg Weyde veiledet elevene. Det var en bratt læringskurve og alle 14 elevene var full av begeistring når nervene hadde lagt seg.

Dette pilotprosjeket er som tidligere nevnt et samarbeid med Dirigentløftet, sponset av Sparebankstiftelsen DnB og er det eneste i sitt slag i Norge. Målet er å inspirere unge, potensielle dirigenter ved å la dem få øve seg på profesjonelle sangere og musikere under kyndig veiledning av erfarne dirigenter.

Som dirigentmentoren sa i går

Dette er noe av det mest meningsfylte jeg har gjort på lang tid, en stor opplevelse! De har kommet langt med sine dirigent-tekniske ferdigheter allerede og jeg gleder meg stort til å følge dem videre. Fremtiden er lys!

Vi på Kirkeparken har all grunn til å være stolt av disse ungdommene som med stødig hånd, pust, tekst og fremdrift ledet de erfarne sangerne.

En elev dirigerer en gruppe sangere. Dirigentmentoren står bak dirigenten og følger nøye med - Klikk for stort bildeEn av de unge elevene dirigerer koret under veiledning av dirigentmentor Marit Tøndel Bodsberg Weyde Margrethe Ek Gruppebilde av koret og elevene. Noen sitter og noen står bakerst. - Klikk for stort bildeDen norske Studentersangforening sammen med de unge pilotene fra Vg1 MDD Margrethe Ek