Årets Vismaskole? Det er vi, det!

Gleden var stor, da det ble annonsert at vi på St. Olav hadde blitt kåret til årets skole av Visma InSchool! Riktig bruk av systemer bidrar til at flere elever fullfører og består videregående skole, sier rektor Monica Østby.

Tidligere i oktober annonserte Visma InSchool (VIS) «Årets skole 2023». 

Prisen gikk til St. Olav videregående skole i Sarpsborg

I sin begrunnelse skriver Visma blant annet at «Det er flott å se så bred og aktiv bruk av løsningen som vi ser hos dere. Dere er i teten på blant annet daglig aktivitet og oppmøte-registrering» 

Med dette er St. Olav videregående skole kåret til den beste av landets 361 offentlige videregående skoler når det kommer til bruk av appen. 

Oppfølging er viktig, VIS er verktøyet

Rektor ved St. Olav, Monica Østby, er tydelig på at tildelingen ikke bare handler om å være skikkelig gode på VIS som et administrativt system

– Vi er skikkelig gode på strukturert oppfølging av den enkelte elev. VIS er kun verktøyet. Den strukturerte oppfølgingen vi gjør av enkelteleven har stor verdi for ledelsen, andre medarbeidere, eleven og foresatte, sier Østby.

 – At vi scorer høyt på daglig aktivitet og oppmøteregistrering gjør at vi bedre kan følge opp slik at vi får flere elever som fullfører og består videregående skole, fortsetter hun.

Administrasjonsleder Caroline Ek Myrvang legger likevel ikke skjul på at jobben blir enklere med VIS.  All aktivitet som gjøres i systemet bidrar til sikrere dokumentasjon og historikk på den enkelte eleven, som igjen kan gjøre at vi kan kvalitetssikre og dokumentere at vi gir elevene den opplæringen de har krav på. Det gjør det lettere å følge opp enkelteleven fra inntak til fullført videregående, utdyper hun. 

Lagarbeid

Monica Østby forteller videre at det å lykkes med bruken av VIS er et lagarbeid, og at St. Olav videregående ikke hadde lykkes med systemet uten de ansatte og elevene ved skolen. 

– Vi har gode rutiner og dedikerte medarbeidere for oppfølging innenfor de ulike funksjonene i systemet. Alt fra elevinntak, lønn, vikarhåndtering, timeplanlegging, administrering av elever, oppmøteregistrering, underveisvurdering og mye mer.

– I tillegg har vi flinke elever som følger opp rutinene vi har med å melde inn fravær og legge inn dokumentasjon, og vi har medarbeidere som gjør en fantastisk jobb med å følge opp elevene, avslutter rektoren.

Kake - Klikk for stort bilde
Plakat Årets skole - Klikk for stort bilde
Stor marsipankake - Klikk for stort bilde
Utdeling av kake - Klikk for stort bilde
Jente som forsyner seg med kake - Klikk for stort bilde
Mennesker i resepsjonsområde - Klikk for stort bilde
Utdeling av kake - Klikk for stort bilde
Mange mennesker i resepsjonen - Klikk for stort bilde
Rektor og elever stiller opp på bilde - Klikk for stort bilde
Elever i kø for kake - Klikk for stort bilde
Elever og stor marsipankake - Klikk for stort bilde
Ballonger og elever i trapp - Klikk for stort bilde
Rektor og administrasjonsleder med kake - Klikk for stort bilde