Besøk av den franske ambassadøren med følge

Kalnes vgs fikk onsdag 15.5 besøk av den franske ambassadøren, Florence Robine. Med seg hadde hun direktøren for Institut français de Norvège (det fransk-norske instituttet), Sophie Delporte.

Erasmus-utveksling - Klikk for stort bildeErasmus-utveksling

De besøkte skolen i forbindelse med et Erasmus-prosjekt skolen har sammen med den franske skolen Lycée de Rouffach. Kalnes har vært på besøk på den franske skolen i april med 11 elever og 2 lærere og nå er de på besøk hos oss med 9 elever og 2 lærere.
Erasmus-prosjektet tar utgangspunkt i agronomutdannelsen, og viktige temaer som selvforsyning, bærekraft og teknologi i landbruket, blant annet. Videre er erfaringsdeling et sentralt element i prosjektet. 

Besøket ble tatt i mot i strålende sommervær av assisterende rektor Tommy A. Eriksen, og representanter fra skolens naturbruksavdeling, Anne Kristine Graff og Petter Hermansen. Første post på programmet var en presentasjon av Kalnes vgs ved assisterende rektor. Deretter ble den franske skolen, Lycée de Rouffach, presentert. Lunsj ble så servert i kantina, der det på menyen sto hjemmelagde kjøttkaker, og tilslørte bondepiker til dessert. 

Både vårt besøk i Frankrike og deres besøk til oss på Kalnes, har vært vellykket, og alle deltagere er svært fornøyd med prosjektet! Begge skoler ser derfor på mulighetene for mer samarbeid i tiden som kommer.