Drømmen om en takhage

Skolen er midt i byen og har lite grønt rundt seg. Derfor har vi bare planter i kasser i atriet og på Kammerterrassen. Vi har imidlertid store takflater som bader i sol. Tenk om noe av dette arealet kunne bli til glede for fremtidige elever på skolen…

Det flate taket på A-bygget, dekket av snø May-Helén Howard

Det kunne ha vært et deilig oppholdssted hvor vi kunne ha dyrket frukt og grønnsaker og hatt fargerike blomster til bier. Elever i KDA har brukt av sine kreative evner til å illustrere hvor fin en slik takhage kan bli. Arbeidene deres er stilt ut i D-fløyen i 3. etasje. Drømmehagen er på taket som dere ser rett ut på når dere kommer opp hovedtrappen i 4. etasje.

2KDA har viet en hel fagdag til denne drømmehagen. Siste fredag i januar startet med et inspirerende besøk av landskapsarkitekt Pål Dixon Sandberg. Han fortalte litt om prosessen man gjerne må gå igjennom, ulike ting man må tenke på før man går i gang, HMS på takhager og så videre.

Skolen har allerede fått midler av DnB sparebankstiftelsen til skolehage, og vi er svært takknemlige for det vi har fått i gang på Kammerterrassen og atriet. Men vi har lov til å drømme videre om en takhage. Drømmer kan bli en realitet.

En akvarell av hvordan en hage på taket kan se ut. - Klikk for stort bilde May-Helén Howard Et bilde av et forslag til hvordan en takhage kan være - Klikk for stort bilde May-Helén Howard En akvarell av hvordan en takhage kan være - Klikk for stort bilde May-Helén Howard Utstilling av tegninger av elevenes forslag til hvordan en hage på taket kan se ut - Klikk for stort bildeElever i 2KDA har tegnet forslag for taket over A-bygget May-Helén Howard