113 millioner til klimatilpassede løsninger for landbruket

I det nye EU prosjektet Precilience skal man utvikle løsninger sammen med bønder, skogeiere og grunneiere som gjør at jordbruket og skogbruket kan stå imot klimaforandringene og sikre en bærekraftig fremtid.

Åker med innfelt bilde av Annette Lindahl Raakil - Klikk for stort bildeFylkesvaraordfører Annette Lindahl Raakil Tamara Lopes & Morten Brakestad.

Østfold fylkeskommune er en stolt partner i Precilience. Et Horizon Europe-prosjekt med en totalfinansiering på 113 millioner kroner. Målet? Å utvikle presise løsninger sammen med bønder, skogeiere og grunneiere for å styrke evnen til å tilpasse seg og håndtere effektene av klimaendringer i boreale områder i Danmark, Estland, Finland, Norge og Sverige.

Boreal er navnet på en del av den tempererte sonen på den nordlige halvkulen. Den boreale regionen er kjent for barskog og tundra, og dekker rundt 15 prosent av landarealet på jorden.

Nå inviteres bønder, skogeiere og grunneiere til å engasjere seg i prosjektet. 

Vi trenger klimasmarte løsninger som kombinerer det beste innen vitenskap med lokal kunnskap for å sikre en bærekraftig fremtid. Precilience er et viktig prosjekt med fokus på lokalsamfunn, og vi gleder oss til å dele erfaringene og resultatene slik at andre kan bli inspirert, sier Annette Lindahl Raakil, fylkesvaraordfører i Østfold fylkeskommune.

Les mer om prosjektet hos KlimaØstold