Har fått mange forslag til undervisningslokaler for Frederik II-elever

13 aktører har spilt inn forslag til undervisningslokaler for elever ved Frederik II videregående skole fra høsten 2024. I løpet av april avgjøres det hva som blir løsningen.  

Østfold fylkeskommune har gjennomført en markedsforespørsel for å finne aktuelle lokaler for skoledrift for elever fra Frederik II videregående skole i Fredrikstad fra høsten 2024.  

Fristen for innspill var fredag 15. mars, og da var det kommet inn 13 forslag fra ulike aktører.  

- Det er vi godt fornøyde med. Vi er veldig glade for at det har vært stort interesse og engasjement i Østfold-samfunnet for å finne løsninger for elever og ansatte, sier eiendomssjef Heidi Vildskog i Østfold fylkeskommune.  

Bakgrunnen er som kjent at flere bygg ved avdeling Christiandslund er tatt ut av drift.  

Løsningen med alternative lokaler vil være nødvendig frem til permanent løsning for skolesituasjonen i Fredrikstad er på plass.

Intensiv medvirkningsprosess

Flere næringsaktører har fremmet muligheter for å leie ut bygg/modulbygg som dekker hele behovet for 30 klasserom og lærerarbeidsplasser. Plasseringen av disse er både i Fredriksstad og Sarpsborg. De aller fleste som har spilt inn løsningsforslag, har behov for rask beslutning fra fylkeskommunen, hvis alt skal stå klart til høsten.

- Derfor går vi nå i gang med en intensiv prosess med medvirkning, dialog og forhandling med tilbyderne, samtidig som vi involverer representanter fra skolens ledelse, elever, vernetjeneste og tillitsvalgte. Vi tar sikte på en fremforhandlet løsning innen utgangen av april, sier avdelingsdirektør for finans og organisasjon Ann Cathrin Guldberg.  

Kristine Hollup i avdeling for opplæring og kompetanse forteller at primærønsket er lokaler som i størst mulig grad er samlokalisert.  

- Vi skjønner at elever og ansatte ikke ønsker for mye pendling. Samtidig må lokalene være godt egnet for undervisning over en lengre periode, sier hun.

Fylkesordfører: - Tror på gode løsninger

Prosessen skal også forankres politisk, og en endelig beslutning bør tas innen 1. mai. Det betyr at slik forankring vil skje i den politiske møterekken som går i perioden 17. til 25. april.  

I fylkesutvalget forrige uke ble det valgt en politisk referansegruppe til administrasjonens arbeid med skolesituasjonen i Fredrikstad. Referansegruppa holder kontakt med hovedutvalg, fylkesutvalget og øvrige politikere.  

-Jeg vil berømme arbeidet som vår eiendomsavdeling og administrasjonen for øvrig har gjort med å jobbe fram flere undervisningsalternativer i en svært krevende situasjon. Skolesituasjonen i Fredrikstad har vår høyeste prioritet både på kort og lang sikt. En optimal løsning vil vi nok ikke få før en ny skole står klar, men jeg har tro på at vi skal finne gode løsninger også fra høsten av, sier fylkesordfører Sindre Martinsen Evje (Ap).  

Les også: Slik jobbes det med Frederik II framover