Lager mat av alt fra mel og grønnsaker, til mask og blod

I løpet av to intense dager har elever ved Kirkeparken videregående skole i Moss fått prøve seg på en innovativ måte å tenke på matproduksjon. Det har ungdommene gjor i samarbeid med Klima Østfold, EU-prosjektet Treasource og Ungt Entreprenørskap Østfold. Prosjektet fokuserer på sirkulær økonomi og bruken av råvarer som vi ikke utnytter godt nok i samfunnet.

to hender som trykker ut mat på en bakeplate - Klikk for stort bilde Martin Norderhagen, Østfold fylkeskommune

Elevene har blant annet fått i oppgave å lage mat av råvarer som ofte går til spille. Elevene benytter seg av alt fra mel og grønnsaker, til mask og blod.

– Nå lager jeg brød av hvete som ikke kan bli brukt. Vi bruker også mask og rester fra ølproduksjon. Frem til nå syns jeg det har gått greit, og det ser ut til at sluttresultatet kan bli ganske bra. Jeg syns det er vilt hvor mye det er som blir dyremat eller ikke kan bli brukt. Det er nærmere 30 prosent. Da er det bedre at vi bruker det til å lage andre ting, sier Niklas Åsgård Olavesen, elev på Kirkeparken videregående skole.

Formålet med prosjektet er ikke bare å redusere matsvinn, men også å stimulere til kreativ tenkning og innovasjon. Elevene blir oppfordret til å eksperimentere med råvarer og komme opp med nye ideer.

Les mer om elevenes matprosjekt på nettsidene til Klima Østfold