Østfold fylkesting er konstituert

Mandag 11. desember ble fylkestinget i Østfold fylkeskommune konstituert. Fylkesordfører i Viken Roger Ryberg (Ap) overrakte ordførerkjedet til Sindre Martinsen-Evje (Ap), som blir fylkesordfører i Østfold fylkeskommune fra 1. januar 2024.

- Jeg er stolt og ydmyk over å ha fått denne tillitten, og dette var en fin og historisk dag. Nå gleder jeg meg til å endelig komme i gang med å bygge nye Østfold fylkeskommune, sier Sindre Martinsen-Evje, etter å formelt ha blitt valgt som Østfolds nye fylkesordfører.

Konstitueringen fant sted i fylkestingssalen i Sarpsborg.

Sindre Martinsen-Evje er utdannet jurist, og representer Arbeiderpartiet. Han er bosatt i Sarpsborg og var fram til september 2023 ordfører i Sarpsborg kommune, en stilling han har hatt siden 2011. Tidligere har han blant annet vært gruppeleder for Sarpsborg Arbeiderparti og utvalgsleder for kultur og oppvekst. 

Vil samarbeide godt

På grunn av fylkestingsomvalget i Moss kommune, skjer konstitueringen i Østfold altså snaut to måneder etter at Akershus og Buskerud fikk sin nye politiske ledelse på plass.

Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne, Pensjonistpartiet og uavhengig representant Arnstein Koch Engebretsen har inngått et valgteknisk samarbeid, og utgjør flertallet i fylkestinget i Østfold.

- Vi har mye vi skal få gjort på både kort og lang sikt. Det viktigste nå blir å få vedtatt budsjettet for 2024. Jeg vil gjøre mitt beste for at Østfold fylkesting skal bli en spennende og konstruktiv politisk arena. Vi skal jobbe for godt samarbeid på tvers av partigrenser, og legge grunnlag for gode tjenester til innbyggerne og sette en god retning for utviklingen av Østfold-samfunnet, sier Sindre Martinsen-Evje.

Spent fylkesvaraordfører

Annette Lindahl Raakil fra Senterpartiet er valgt som fylkesvaraordfører i Østfold.

Raakil bor i Fredrikstad. Hun har blant annet vært gruppeleder for Senterpartiet i kommunestyret i Moss, leder av komité for plan samt fylkestingsrepresentant i Viken. Hun tiltrådte som fylkesråd for plan, klima og miljø i Viken fylkeskommune høsten 2021, en stilling hun har hatt fram til valget 2023.

-  Nå skal det bli godt å komme i gang med utviklingen av nye Østfold fylkeskommune.  Sammen skal vi jobbe fram gode løsninger til det beste for innbyggerne i hele fylket, sier Lindahl Raakil.

Fylkestinget i Østfold har 43 medlemmer fra 11 politiske partier. 

Annette Lindahl Raakil og Sindre Martinsen-Evje sitter på podie med mikrofon forann - Klikk for stort bildeFylkesvaraordfører Annette Lindahl Raakil og fylkesordfører Sindre Martinsen-Evje Halvor Mørk Tvete