Prisdryss for toppkokk-elever fra Glemmen

Tre elever fra toppkokk-linjen ved Glemmen videregående skole gikk hele veien i Tine matCup denne helgen. De tre elevene Selma Vangstein, Edgar Rivera-Høgberg og Andrea Bakken vant tre av fire priser under cupen

elever jubler for pris - Klikk for stort bildeVinnere fra venstre: Edgar Rivera-Høgberg, Selma Vangstein og Andrea Bakken Petter Grøtvedt Kildebo, Glemmen videregående skole

– Jeg er utrolig stolt av dem og den fantastiske innsatsen de har lagt ned, sier fagleder Petter Grøtvedt Kildebo.

De stakk av med prisene som vinner av Matcupen, beste kokkeelev og kutt matsvinn-prisen.

TINE MatCup er en landsomfattende konkurranse for kokk- og servitørelever på VG2 trinn og arrangeres av TINE og Norske kokkers landsforening. Målet er å kåre Norges beste elever innen kokk- og servitørfaget.

– Tine MatCup henger høyest av alle lagkonkurranser for videregående skoler i Norge, der kokker fra Norgeseliten er dommere. Det er stort at våre elever har gått hele veien, sier Kildebo

Lys fremtid  

– Elevene har lagt ned mange hundre timer, og det er fint at de får uttelling for alt arbeidet, sier han  

Kildebo forteller at oppgaven kom i mai i 2024, og elevene har jobbet sammen med lagleder og læreren til elevene Sigrun Nergård, som har gjort en fabelaktig innsats som mentor og lærer.

De jobbet knallhardt fram til semifinalen som var i november og senere fram til finalen. Kildebo forteller at to av tre har allerede fått lærlingplass.

– Det var aldri tvil om at de vil få lærlingplasser og fremtiden deres er lys, sier han 


Denne saken er laget av Andreas Løwing Torp som er journalistpraktikant fra NLA Høgskolen i Kristiansand