Skal gi Østfold flere unge gründere

Østfold fylkeskommune har inngått en samarbeidsavtale med Ungt Entreprenørskap Østfold. Målet er å få flere unge gründere i Østfold. 

To menn smiler og tar hverandre i hånden - Klikk for stort bildeFylkesordfører Sindre Martinsen-Evje og leder av Ungt Entreprenørskap Østfold Christer Engstrøm signerte avtalen på fylkeshuset tirsdag 20. februar. Hallvard Mørk Tvete, Østfold fylkeskommune

Fylkesordfører Sindre Martinsen-Evje er glad for avtalen som nå er inngått.

-Ungt Entreprenørskap er et kjempegodt verktøy for grunnskolen, men også for våre videregående skoler som får jobbe med entreprenørskap. Det gjør skolehverdagen mer interessant for våre elever, og vi trenger jo flere gründere i Østfold. Da må man lære om skatt og vekst, bedrifter og verdiskaping. Det å skape arbeidsplasser, rett og slett.

Han skryter av jobben som gjøres.

-Vi har veldig god erfaring med de flinke folkene som jobber i Ungt Entreprenørskap. De leverer gode resultater, så en forlengelse av denne avtalen var naturlig nå som vi er tilbake som Østfold fylkeskommune.  

Lang tradisjon for samarbeid

Det er lang tradisjon for samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap og Østfold fylkeskommune. Denne avtalen er i første omgang en videreføring av avtalen som lå til grunn i Viken fylkeskommune og gjelder ut 2024. Daglig leder i Ungt Entreprenørskap Østfold Christer Engstrøm mener dette bare er starten.

-Vi har videreført avtalen som ble signert av Viken fylkeskommune, og skal nå i løpet av dette året se på en fireårig plan. Så arbeidet har bare starta og satsingen har bare starta. Vi ser på muligheter for å utvide avtalen fremover, sier Engstrøm

Viktig at fylkeskommunen støtter arbeidet

Ungt Entreprenørskap er en ideell landsomfattende organisasjon som jobber tett med utdanningssystemet, næringsliv og andre aktører for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. Engstrøm sier det er viktig at fylkeskommunen støtter denne aktiviteten og tar det inn i sine planer.

-Vi jobber med entreprenørskap i utdanning og fylkeskommunen er skoleeier i videregående skole. I år driver for eksempel 1300 elever en ungdomsbedrift gjennom et helt skoleår. Det at fylket støtter denne aktiviteten,  tar det inn i sine planer og gir signaler til skolene at dette er viktig og at de skal satse på det, det er veldig viktig for oss, avslutter Christer Engstrøm.