Forberedelse
Forberedelsestid: 45 minutter
Privatisten trekker en oppgave som favner bredt og dekker begge kjerneelementene i læreplanen. Relevante kompetansemål fra læreplanen oppgis sammen med forberedelsedelen. Maks 3 privatister på samme parti trekker samme oppgave.
I forberedelsestiden skal privatisten forberede temaet og den praktiske oppgaven. Oppvarming er en del av forberedelsestiden. Tiden kan også brukes til praktisk forberedelse.
Privatisten får utlevert mal for øktplan.
Eksamen
Eksamenstid: Inntil 45 minutter
Praktisk del – cirka 30 minutter
Privatisten skal vise kompetanse i begge kjerneelementer i faget med utgangspunkt i oppgaven.
Privatisten leverer inn en kopi av øktplanen før muntlig del.
Etter en samtale med sensorene på inntil 5 minutter, gjennomfører privatisten sin forberedte praktiske oppgave i løpet av 25-30 minutter med en gruppe.
Muntlig del – inntil 15 minutter
Den muntlige delen skal gi privatisten mulighet til å reflektere rundt gjennomføring, kjerneelementer og kompetansemålene i oppgaven. Skolen kan eventuelt velge å slå sammen praktisk og muntlig del, slik at privatisten gjør denne refleksjonen underveis.
Dersom privatisten ikke får vist nok kompetanse i faget innenfor gitt oppgave til å bestå eksamen, kan det også eksamineres i andre deler av læreplanen.
Hjelpemidler
Alle hjelpemidler er tillatt i forberedelsestiden. Digitale verktøy og åpent internett kan benyttes. Notater kan gjøres på papir eller digitalt.
Under eksamen er det kun tillatt å bruke notatene fra forberedelsestiden. Dersom notatene er digitale, kan ikke kandidaten bruke digitale verktøy til noe annet enn å se på notatene sine. Det er ikke tillatt å bruke internett eller kommunisere med andre under selve eksamen.
Ved praktisk del av eksamen er alt relevant utstyr tillatt.
Vurdering
Grunnlaget for vurdering er kompetansemålene i læreplanen for faget. Kompetansemålene skal ses i lys av teksten «Om faget» i læreplanen. Karakteren skal fastsettes på individuelt grunnlag og skal være en helhetsvurdering av kandidatens kompetanse slik den kommer frem på eksamen. Felles vurderingskriterier for Østfold fylkeskommune legges ved oppgavesettet.
Øktplanen som er utarbeidet i forberedelsestiden skal ikke gis en egen vurdering, men vil være utgangspunkt for høringen under den muntlige delen.
Sensur
Karakter skal settes etter hver kandidat og formidles til kandidatene fortløpende. Kandidaten har krav på en begrunnelse for karakteren som er basert på kompetansemålene i læreplanen og vurderingskriterier i faget.
Generelle retningslinjer
Retningslinjer for muntlig, muntlig-praktisk og praktisk eksamen
Læreplan
Læreplan i treningsledelse (IDR04-03) (udir.no)
Vurderingskriterier
Vurderingskriterier til muntlig-praktisk eksamen i Treningsledelse 1
Instruksjon og ledelse - teller 70 prosent
Refleksjon over egen praksis som trener og leder - teller 30 prosent
Helhetlig vurdering
Vurderingskriterier til muntlig-praktisk eksamen i Treningsledelse 2
Instruksjon og ledelse - teller 60 prosent
Vurdere egen praksis som trener og leder - teller 20 prosent
Teori - teller 20 prosent
Helhetlig vurdering