Forberedelse
Forberedelsestid: 24 timer
Privatisten må enten hente forberedelsedel på eksamensstedet eller få den oversendt pr. e-post eller lignende, siste virkedag før eksamen. I forberedelsesdelen utleveres relevante kompetansemål fra læreplanen sammen med vurderingskriterier og tema for oppgaven. Det er ikke satt av tid til veiledning.
Dersom privatistene tar med sine egne produkter på eksamensdagen, må de informere skolen om dette i løpet av forberedelsesdagen.
Arbeid fra forberedelsestiden skal ikke gis en egen vurdering, men vil være utgangspunktet for løsningen av eksamensoppgaven på eksamensdagen.
Eksamen
Eksamenstid: 4,5 timer
Privatistene trekker behandlinger på eksamensdagen.
- 1 time til planlegging
- 3 timer til gjennomføring, inkludert opprydding (praktisk arbeid)
- 15 minutter til dokumentasjonsdel
- 15 minutter til vurderingssamtale med sensorene
I løpet av eksamenstiden skal privatistene planlegge, gjennomføre, dokumentere og begrunne behandlingene faglig i vurderingssamtalen.
Utstyr til gjennomføring av eksamen må være til stede, slik som apparater, produkter og lignende. Privatisten kan velge om hen ønsker å ha med seg sine egne produkter eller bruke skolens produkter på eksamensdagen.
Skolen skal skaffe modeller til privatistene. Privatisten velger selv om de benytter skolens egne kundekort eller sine egne kundekort/journaler. Dersom privatistene tar med sine egne kundekort/journaler, må disse være i papirversjon.
Det må benyttes eksamensvakt i forbindelse med dokumentasjonsdelen og vurderingssamtalen.
Hjelpemidler
Forberedelsestiden: Alle hjelpemidler er tillatt.
Eksamensdagen: Ingen hjelpemidler er tillatt unntatt produktmanualer som ligger tilgjengelig i eksamenslokalet. Privatistene som har med sine egne produkter, kan benytte sine egne produktmanualer (papirversjon). Privatistene har ikke lov til å kommunisere med hverandre.
Vurdering
Grunnlaget for vurdering er kompetansemålene i læreplanen for faget. Kompetansemålene skal forstås i lys av teksten om faget i læreplanen. Karakteren skal fastsettes på individuelt grunnlag og skal være en helhetsvurdering av privatistens kompetanse slik den kommer frem på eksamen. Vurderingskriterier utarbeides lokalt og legges ved oppgavesettet.
Sensur
Karakter skal settes etter hver privatist og formidles til privatistene fortløpende. Privatistene har krav på en begrunnelse for karakteren som er basert på kompetansemålene i læreplanen og vurderingskriteriene til eksamen.
Flere eksamener
I tillegg til den tverrfaglige praktiske eksamenen (HUD3012), må privatistene gjennomføre en skriftlig eksamen i hvert av programfagene (HUD3009, HUD3010 og HUD3011).
Generelle retningslinjer
Retningslinjer for muntlig, muntlig-praktisk og praktisk eksamen
Læreplan
Læreplan i vg3 hudterapi (HUD03-04) (udir.no)