Forberedelse
Forberedelsestid: 24 timer
Privatistene blir gjort kjent med tema for eksamensoppgaven.
Vurderingskriterier utarbeides lokalt i samsvar med læreplanen i interiør og gjøres tilgjengelig sammen med forberedelsesdelen.
Eksamen
Eksamenstid: Totalt 5 timer
Gjennomføring: 4 timer og 30 minutter
Muntlig høring: 30 minutter
Eksamensoppgaven kan ha tyngde i ett programfag og være løsere tilknyttet det andre. Den skal gi privatistene mulighet til å vise kompetanse i så stor del av faget som mulig.
Privatistene får utlevert eksamensoppgaven, og de skal jobbe individuelt. Både eksaminator og sensor er til stede under den praktiske delen. Dette for å følge arbeidsprosessen, observere og vurdere underveis.
Eksamenstidens fordeling:
Praktisk gjennomføring - 4,5 timer
Privatistene arbeider på skolen med eksamensoppgaven.
Muntlig høring - 30 minutter
Privatistene skal presentere sin eksamensoppgave. I tillegg skal de ha en samtale med eksaminator og sensor om oppgaveløsningen.
Privatistene skal vise kompetanse i både arbeidsprosess og kommunikasjon. Privatistene skal presentere forslaget sitt til eksaminator og sensor både muntlig og visuelt. Eksaminator og sensor kan stille spørsmål til privatistene, i samtale rundt presentasjonen.
Det gis ikke faglig veiledning under privatisteksamen.
Hjelpemidler
Alle hjelpemidler er tillatt eksamensdagen.
Alle hjelpemidler er tillatt på eksamensdagen.
Privatistene skal ha tilgang til trådløst nettverk og fargeprinter med papir i A3 og A4. Privatistene må gis tilgang til dette i god tid før eksamensdagens oppstart. Alternativt må privatistene gis tilgang til utskrift via skolen.
Privatistene skal gjøres kjent med utstyr de har tilgjengelig eksamensdagen, og må selv ha med nødvendig utstyr og eventuelle materialer hen ønsker å bruke utover dette. Det innebærer å ha med og kunne betjene datamaskin og programvare som ønskes benyttet eksamensdagen. Privatistene er ansvarlig for eget utstyr og kan ikke forvente brukerstøtte til PC/Mac/nettbrett, internett, programvare eller liknende.
Vurdering
Grunnlaget for vurdering er kompetansemålene i læreplanen for faget. Kompetansemålene skal ses i lys av teksten «Om faget» i læreplanen. Karakteren skal fastsettes på individuelt grunnlag og skal være en helhetsvurdering av privatistens kompetanse slik den kommer frem på eksamen. Vurderingskriterier utarbeides lokalt og legges ved oppgavesettet.
Sensur
Karakter skal settes etter hver privatist og formidles til privatistene fortløpende. Privatisten har krav på en begrunnelse for karakteren som er basert på kompetansemålene i læreplanen og vurderingskriterier i faget.
Flere eksamener
I tillegg til den tverrfaglige praktiske eksamenen (INT3006), må privatistene gjennomføre en skriftlig eksamen i hvert av programfagene (INT3004 og INT3005).
Generelle retningslinjer
Retningslinjer for muntlig, muntlig-praktisk og praktisk eksamen
Læreplan
Læreplan i Vg3 interiør