Aktuelt

Frederik II: Bygg B på Christianslund kan trygt brukes

Elever har denne uken vendt tilbake til bygg B ved avdeling Christianslund ved Frederik II videregående skole etter at bygget har vært stengt siden i vinter. En rekke tiltak er gjennomført, og byggene kan nå brukes tilnærmet normalt.

Høring om forsvaret: Mener Rygge flystasjon kan huse nordisk luftoperasjonssenter

Den sikkerhetspolitiske situasjonen krever et nordisk luftoperasjonssenter. Rygge flystasjon vil være svært egnet til dette formålet. Det mener fylkesordfører Sindre Martinsen-Evje og Råde-ordfører René Rafshol.  

Gir gass for mindre klimagass

Fylkesutvalget vedtok torsdag hvilke prioriteringer og satsinger som skal ligge til grunn for mer bærekraftig verdiskaping og reduserte klimagassutslipp i Østfold. En egen tilskuddsordning er blant tiltakene.

Setter inn ekstra tiltak på skolevei i Moss kommune

Før skolestart høsten 2024 skal det gjennomføres midlertidige trafikksikkerhetstiltak på fylkesvei 119 Larkollveien i Moss kommune, av hensyn til elever ved Rygge ungdomsskole.

Ny direktør for Østfold kollektivtrafikk

Jonas André Kårtveit Olsen (35) er ansatt som ny direktør for Østfold kollektivtrafikk.

Fylkesutvalget gir klarsignal for Frederik II-forhandlinger

Administrasjonen i Østfold fylkeskommune har foreslått rammevilkår for forhandlingene om midlertidige lokaler for Frederik II-elevene. Fylkespolitikerne gir klarsignal til at prosessen kan starte. 

Nye rektorer ansatt ved Glemmen og St. Olav

Cathrine Monsen blir rektor på Glemmen videregående skole og Leif Magne Lervik blir rektor på St. Olav videregående skole.

Tilskudd til internasjonale forprosjekter

Kommuner, næringsliv, kulturaktører, frivillige organisasjon, høyskoler og flere kan søke om tilskudd for å øke kompetansen, og generere aktivitet som kan føre til internasjonale prosjekter. Fristen for å søke er 27. mai.

Elevrådet ved Frederik II er best i Østfold

Elevrådet ved Frederik II videregående skole ble kåret til det beste i Østfold fredag 12. april 2024.  

Møtte til høring om Nasjonal transportplan på Stortinget

Nasjonal transportplan (NTP) er landets viktigste ønskeliste, og Østfold fylkeskommune stilte til høring på Løvebakken med kofferten full av innspill om satsing på jernbane og veiprosjekter.