Aktuelt

Arkitekturpris til Halden videregående skole

Halden videregående skole og Plus arkitektur vinner Arnstein Arneberg-prisen 2023 for byggeprosjektet Halden videregående skole. Prisen deles ut av Østfold Arkitektforening. 

Fortsatt nærskoleprinsipp i Østfold

Flertallet i Fylkestinget i Østfold fylkeskommune har vedtatt at søkere til videregående skole i Østfold fortsatt blir prioritert ved sin nærskole.  

Fylkesbudsjettet vedtatt

Fylkestinget hadde lite manøvreringsrom da de behandlet forslaget til årsbudsjett for nye Østfold fylkeskommune torsdag, men valgte å skjerme restaurant- og matfag på Halden videregående skole. Budsjettet skal revideres til våren. 

Enighet om tomtekjøp på Værste

Fredrikstad kommune og Viken fylkeskommune er enige med Værste AS om å kjøpe tomter på Værste i Fredrikstad med intensjon om å bygge ny videregående skole (Frederik II), interkommunal hall og ishall/multifunksjonsarena. 

Østfold fylkesting er konstituert

Mandag 11. desember ble fylkestinget i Østfold fylkeskommune konstituert. Fylkesordfører i Viken Roger Ryberg (Ap) overrakte ordførerkjedet til Sindre Martinsen-Evje (Ap), som blir fylkesordfører i Østfold fylkeskommune fra 1. januar 2024.

Se resultat av fylkestingsvalget etter omvalg i Moss

Se en foreløpig oversikt over hvem som skal sitte i Østfolds fylkesting de neste fire årene.

Har fått viktig innblikk i Østfolds samferdselsprosjekt

I løpet av to dager har Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget fått innblikk i flere av Østfolds store samferdselsprosjekt. – Verdifullt for å samarbeide godt, sier fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen i Viken fylkeskommunes forretningsministerium.

Det blir fylkestingsomvalg i Moss kommune

Kommunal- og distriktsdepartementet har besluttet at det skal gjennomføres omvalg i Moss kommune. Dato for omvalg er ikke satt.